My Image

Agenda

DE WAARHEID IS NAAMLOOS. Leven en denken van Benedictus Spinoza (historische monoloog)

(Veel geprezen voorstelling. Aanbevolen door vereniging Het Spinozahuis, Laatste publieke voorstelling van het Historisch-Theater vond plaats op 12 november 2017 in het Haagse ZEEHELDENTHEATER.

Een reactie (13 nov. 2017): Beste Michel Meissen, Gisteren met grote bewondering en veel voldoening de voorstelling ‘De waarheid is naamloos’ voor een tweede keer bijgewoond.Ook deze keer was ik zeer onder de indruk. (L. de M.)

Een reactie (14 nov. 2017): De filosofie van Spinoza was me geheel onbekend en een eerste kennismaking met een boekje over hem (ter voorbereiding op de voorstelling) voor mij enigszins teleurstellend. Echter, tijdens de voorstelling kwam deze filosoof "tot leven" en werden zijn belangrijkste ideeen op een zodanige manier gepresenteerd dat ik, na de voorstelling, het gevoel had hier ook werkelijk nog iets mee te kunnen in mijn (reeds lange) leven. (W.M. T.)
Een reactie (17 nov. 2017) Het onderwerp was enigszins bekend na lezing van “Het raadsel Spinoza” van Yalom, maar vooral de voorstelling heeft ons zeer aangesproken .En dat wilde ik u graag laten weten! (L.C.)

Uitkoop van de voorstelling blijft mogelijk (vanaf €600).

Info betr. eventuele uitkoop
Lia van Alenburg
E-mail: liavanalenburg57@gmail.com
Tel. 06 1449 3933)

DE WAARHEID IS NAAMLOOS. Leven en denken van Benedictus Spinoza
Historische monoloog van Michel Meissen,
spel: Hans Peter Ligthart,
luitspel: Earl Christy

april 2016 Uit het gastenboek over De waarheid is naamloos: Mooi intiem portret van wijze man.


(Info, trailer en foto’s van deze voorstelling: zie onder DOCUMENTATIE)